În birou cu Bach
Tag-uri:
opera | bach | opera independenta | teatru muzical | opera romania | cantata | regietheater | Alexandru Patrascu | Cleopatra David
A trecut o lună de când a avut loc premiera spectacolului Bach, colegul de birou, unde regizorul Alexandru Pătrașcu a reunit cantatele BWV 211 și 212 într-o dramaturgie unică, inspirată atât de libretele lucrărilor, dar și de realitatea imediată.
Într-o clădire de patrimoniu din sectorul 2 (Casa Bolintineanu), locul unde se întrunește comunitatea antreprenorilor români (Romanian Business Club), echipa care a realizat producția independentă de operă La Serva Padrona în anul 2022 a venit cu un nou proiect, în în parteneriat cu Institutul „Goethe” și postul Radio România Muzical.
Cu un titlul situat la granița dintre teaser și spoiler reprezentația a folosit resursele muzicale și umorul textelor scrise acum 300 de ani într-o construcție nouă, originală și care tratează realitatea socială a anului 2024.
Dar mai multe despre cum a fost spun cronicile apărute, pe care vă invităm să le răsfoiți.
Ne vom revedea curând !
„Nu știu alții cum au fost, dar pe mine m-a prins jocul acesta. După spectacol, nu mi-am dorit nimic mai mult decât să savurez o cafea bună și cred că a fost una dintre cele mai „armonioase” cafele de care am avut parte; era de parcă mi-aș fi băut cafeaua cu colegul meu de birou, Bach.”
Călin Hera: Am fost la „Bach, colegul de birou”. De la BWV la BMW
https://calinhera.com/2024/02/16/am-fost-la-bach-colegul-de-birou-de-la-bwv-la-bmw/
„Ovațiile la scenă deschisă au subliniat reușita reprezentației, care a umplut de bucurie sufletele spectatorilor. Casa Bolintineanu, deși un spațiu impropriu pentru manifestări culturale de un asemenea calibru, s-a străduit să fie o gazdă primitoare și a fost înnobilată de acest eveniment.”
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România: Bach, colegul de birou” – comedie din muzică de Bach, de mare succes, la Casa Bolintineanu
În interpretarea lor, soliștii vocali din spectacolul Bach, colegul de birou, au reușit să îmbine rigoarea muzicii Baroce (ritmul și tempo-ul părților, unde rolul violoncelului a fost unul de ordonator), cu umorul situațiilor. (Marcel Frandeș, Premiera teatrului muzical Bach, colegul de birou, la Casa Bolintineanu - The Villa din București.)
Marcel Frandeș: Premiera teatrului muzical Bach, colegul de birou, la Casa Bolintineanu - The Villa din București.